Napszitta hajbaj

Napszítta hajbaj

Napszítta hajbaj cikk nyitókép

A napsugárzásnak köszönhetően szervezeted feltöltődik D-vitaminnal, de a napozásnak van árnyoldala is.

Érzékenyebben fogsz rá reagálni, ha gyakran vasaltad, szőkítetted, festetted a hajad, vagy tartósan dauerolt, de a természetes hajúak sem ússzák meg a következőket.

A túlzott napfény-hatással járó káros UV-sugárzás eléri a hajszálak legmélyebb rétegeit, ezáltal a haj belső szerkezete károsodik. Ennek eredményeképpen:

  • a hajvégek töredezésre és szöszösödésre hajlamosabbak,
  • durva tapintásúvá válik a haj,
  • csökken a haj rugalmassága,
  • a haj könnyebben veszít a nedvességtartalmából,
  • és megváltozik a haj textúrája.

Fodrászatban vagy otthon elért kívánt hajszín teljesen másképp fog kinézni mikor napszítta. A hajfestékkel kezelt haj elhalványul, mivel a festék-molekulák a napfény hatására oxidálódnak:

  • a barnáknál nemkívánatos melegebb árnyalat jöhet elő,
  • a vörös árnyalatú festékkel festett haj rózsaszínesre kopik,
  • a szőkére festett haj pedig fakó, seszínű lesz, vagy jobban sárgulhat.

Nagyon erős sugárzás esetén az árnyékban való tartózkodás, egy jól szellőző sapka, kalap, kendő és úszósapka viselése a legjobb védekezés, viszont 11 óra előtt és 15 óra után is érdemes elővenni az UV-, hő- és fényvédő hajkészítményeket.

Élvezd a medence vizét anélkül, hogy ártanál a hajadnak

Sós vízhez hasonlóan, a klórozott víz is fokozza a napfény káros hatásait, illetve ahogyan a só is, a klór is lerakódik a hajszálakban. A medencében lévő fertőtlenítőszerek miatt, a szőke és ősz haj zöldes árnyalatúvá válik. Ennek elkerülése végett javasoljuk:

Hidratálj egy napos és vizes nap után

Valljuk be, a nyári melegben könnyebben megizzad a fejbőrünk, emiatt a fent említett szennyeződéseken kívül a homokszemek, és a száraz szél miatt szálló por könnyebben rá tud ragadni.

A nálunk kapható hasonlóan, kis mennyiségben a tengeri só is textúrált, tengerparti hullámos hajat varázsol. De ha túl sok tengervíz tapad rá a hajszálakra, akkor kivonja azokból a nedvességet, emiatt kiszáradt és drótszerűvé válik a haj.

Mindezt eltünteti, emellett megnyugtatja a fejbőrt az Aloe Vera tartalmú napozás előtti és utáni UV-szűrős L’Oréal Solar Sublime trió.

Végül, de nem utolsó sorban a kókusszal felvértezett Schwarzkopf BC Sun Protect kvartett.

Élvezd a nyaralás, fesztiválozás és strandolás napos oldalát, de ügyelj a hajad védelmére, mert a bőrünkkel ellentétben, nem tud saját magától megújulni.

Ha ajánlatunkban nem találod meg a számodra legmegfelelőbb UV szűrős hajterméket, keress fel minket elérhetőségeink egyikén.

* A nyári hajápolási termékek nem helyettesítik a fejfedő viselését vízben vagy szárazföldön egyaránt. A haj hiába fedi le a fejbőrt, ettől függetlenül ki van téve a káros ultraibolya sugárzásnak (ha felhős az ég, akkor is): hajlamossá válhat a leégésre, érzékenységre, bőrrákra, csakúgy mint a test többi része.